přejít na Aramark.cz

12 zásad kuchaře Aramark

Jsme hrdí na naše řemeslo a bojujeme za dobré jméno celého oboru. Ctíme tradici, sledujeme trendy, neustále inovujeme, vyznáváme týmovou spolupráci a od našich pečlivě vybraných kolegů očekáváme, že budou tyto hodnoty rozvíjet.

1. Pracuji v čistotě a s kvalitním nářadím

  • Každý den začíná úplným, čistým a vyžehleným pracovním oblečením, ve skříňce mám náhradní rondon a zástěru
  • Ostré nože, správná pracovní obuv a kvalitní pracovní pomůcky jsou základ úspěchu a bezpečné práce

2. Jsem profesionální kreativec respektující osvědčené normy a postupy

  • Respektuji originální receptury a kuchařské techniky
  • Kreativita není o množství ingrediencí – méně je více
  • Změny a vylepšení receptur můžu kdykoliv navrhnout

3. Ochutnávám všechno a vždycky, nespoléhám se na zkušenost

  • Ochutnám každou složku jídla, kterou připravuji a ochutnám znovu před výdejem
  • Se solí zacházím jako se šafránem
  • Když to nechutná, je úplně jedno jak to vypadá

4. Neuvařím a nevydám jídlo, které bych sám nejedl

  • Používám perfektní suroviny a dodržuji nejlepší postupy přípravy
  • Dbám na důslednou kontrolu při přejímce zboží, správné skladování a HACCP
  • Stanovím správný čas přípravy tak, abych dovařil právě včas, bez trápení surovin

5. K vaření přistupuji s respektem k surovinám a chovám se udržitelně

  • Dobře plánuji množství ingrediencí, zpracuji všechno v bezvadné kvalitě, neplýtvám
  • Dodržuji šetrné výrobní postupy, správně plánuji čas pro uchování nutričních hodnot
  • Na talíři chci mít skvěle uvařené, barevné sexy jídlo, ne utrápenou hmotu

6. Nejsem solitér, ale parťák, co rozvíjí tým

  • Učím se a zdokonaluji svoje znalosti kdykoliv můžu
  • Školím a rozvíjím služebně mladší kolegy stejně jako sebe
  • Pomáhám a řeknu si o pomoc kolegům, když to sám potřebuji 

7. Dovařením naše gastronomická prezentace teprve začíná

  • Na výdej jsem perfektně připravený a čistě upravený, mám všechny pracovní pomůcky
  • Prodáváme zážitek, ne jenom poctivě uvařené jídlo
  • Dobrý den, děkuji vám, přeji vám dobrou chuť a úsměv je součást mojí pracovní uniformy

8. Vyjdu vstříc přáním hosta, pokud máme suroviny

  • Znám dobře složení každého jídla, alergeny a specifika
  • Poradím s vhodným výběrem, kdykoliv jsem o to požádán
  • Upravím porci kteréhokoliv jídla, je-li to přání hosta

9. Oprávněná kritika je prostor pro zlepšení

  • Respektuji názor hosta v každé situaci, připomínky řeším v klidu a s rozvahou
  • Požádám o spolupráci nadřízeného, kdykoliv si nejsem jistý 
  • Nejsme neomylní – je v pořádku přiznat chybu, omluvit se a napravit to

10. V hygieně a bezpečnosti neexistují kompromisy

  • Kuchař je v hygieně jako doktor, bez výjimek!
  • Předcházím jakýmkoliv možnostem zranění – myslím na to, že moji kolegové mají doma rodiny, ke kterým se chtějí po práci v pořádku vrátit
  • Vysvětluji, učím a školím ty, kteří to potřebují

11. Jednám s respektem a integritou

  • Se všemi dodavateli, partnery a kolegy jednám vždy s respektem
  • Oznámím nadřízenému jakékoliv nekorektní jednání nebo pokus o něj
  • Netoleruji žádné nerovné zacházení nebo rozbroje na pracovišti

12. Jídlo je radost, nestavíme jadernou elektrárnu!

  • Zábava, otevřená komunikace a spolupráce je základ dobrého týmu
  • Používám selský rozum a hledám jednoduché řešení tam kde to postupy dovolují

Vyberte si z nabídky volných pozic

Přidejte se do týmu profesionálů, pro které je práce posláním, vášní i radostí! Vyberte si z nabídky aktuálně nabízených volných pracovních pozic a nastartujte svou kariéru v Aramarku.

Zobrazit volné pozice